Pocta české kuchyni Ochutnejte českou kuchyni z kvalitních domácích surovin

Autor: Redakce | Zpravodaj | 26. 1. 2016

Od 27. ledna si v jídelních vozech a bistrovozech Českých drah můžete vybrat z nového menu pro aktuální sezonu 2016, které pro Vás připravil tým šéfkuchaře ČD Restaurant Martina Jiskry. „K obědu bych doporučil třeba kulajdu, jako hlavní chod krůtí prsa v úpravě sous-vide, cibulový konfit s medem a šťouchané brambory. Ke kávě servírujeme makovec se sušenou švestkou a čokoládovou omáčkou,“ láká k posezení v jídelním voze šéfkuchař Martin Jiskra. Při přípravě zimního menu jeho tým kladl důraz na kvalitu surovin od prověřených domácích dodavatelů. „U chovatelů z Krušných hor, Šumavy a západní části Jižních Čech jsme vybírali maso pro naši specialitu – dušený hovězí krk. Ten podáváme na pivě a s kaštanovými knedlíky,“ upřesňuje Martin Jiskra. „Pivo, které je nezbytnou ingrediencí receptury, se vaří z českého sladu a žateckého chmele. Českého původu jsou samozřejmě i vajíčka a mléko používané pro přípravu kaštanových knedlíků. Můžete si proto být jistí, že se u nás nejen dobře najíte, ale zároveň podpoříte lokální pěstitele a chovatele.“

Pokud dáváte přednost zelenině před masem, budou pro Vás vhodnou volbou bramborové noky se smetanou, kořenovou zeleninou a modrým sýrem. Ty, kteří zvláště po vánočních svátcích, hledají lehčí pokrmy, pak jistě potěší těstovinový salát s pečenou zeleninou nebo sendvič z celozrnného chleba s hovězí šunkou, dijonskou majonézou a křenem.

Kontakt:
Ing. Jan Valeš
JLV, a.s.,
tel: +420 271 003 329, e-mail: jan.vales@jlv.cz