Dětští pacienti ve FN HK mohou využívat nově upravenou hernu

Autor: Redakce | Zpravodaj | 19. 3. 2018

Hradec Králové, 20. března 2018 (FN HK)

Pestrobarevné obrázky stromů a zvířat namalované na stěnách, nové skříňky, stoly a židle či podium na hraní zpříjemní dětským pacientům pobyt ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Nově zmodernizovaná herna umístěná ve 2. patře Dětské kliniky FN HK slouží od poloviny března dětem z celé kliniky nejen na hraní, ale například jako místo pro konání divadelních představení a dalších akcí.

Máme obrovskou radost, když se daří, že prostředí dětem připomíná nemocnici méně a méně. V tomto případě se to rozhodně povedlo,“ uvedla přednostka Dětské kliniky FN HK doc. MUDr. Sylva Skálová Ph.D. Iniciace modernizace herny vzešla z podnětu zaměstnanců dětské kliniky a na modernizaci prostor herny se finančně podílela klinika a nezisková organizace Duhový domov. Duhový domov pořádá různé kulturní akce, z jejichž výtěžku financuje úpravu prostor škol, nemocnic a dalších zařízení pro děti. „Jsme rádi, že se modernizace herny podařila a věříme, že všechny věci budou dětem dlouho sloužit,“ řekl při otevření herny Pavel Liška z organizace Duhový domov.

Duhový domov připravuje na květen například představení Divadla bratří Formanů nazvané Deadtown, od 11. do 12. srpna se na Kuksu na Trutnovsku uskuteční festival pro rodiny s dětmi nazvaný MúzyKuks 2018.