Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie jednoznačně vyhrál svou kategorii v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019

Autor: Redakce | Zpravodaj | 29. 5. 2019

Karlovy Vary, 30. května 2019 (Hollandia)

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.

Koncem dubna proběhl na Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT v Praze již 17. ročník hodnocení Mlékárenského výrobku roku. Akce se zúčastnilo rekordních 23 tuzemských výrobců se 64 přihlášenými produkty, které byly hodnoceny celkem v 11 kategoriích. Posuzovala se nejenom kvalita soutěžních vzorků, ale i např. obchodní rozšířenost na trhu a marketingové aktivity směřované na podporu prodeje.

Karlovarská mlékárna Hollandia se může pyšnit vítězstvím v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii, Jogurty a skyry s tučností do 3,6 %. Prvenství si zasloužil jejich bílý jogurt Bez laktózy, který obsahuje zdraví prospěšné kultury BiFi a je vyroben z kvalitního mléka z prověřených farem. Mléčný cukr byl rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který během fermentace rozkládá laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu.

„Rozšířením sortimentu o produkty bez laktózy jsme reagovali na rostoucí poptávku od spotřebitelů po produktech bez mléčného cukru. Bílé bezlaktózové jogurty jsme začali vyrábět již před třemi lety, ale loňský podzim jsme tuto řadu rozšířili o dvě nejoblíbenější příchutě, jahoda a borůvka,“ upřesňuje Jan Škoda, Corporate PR & Marketing Manager společnosti Hollandia. „Tohoto ocenění si vážíme. Nejenže dbáme na co nejpřirozenější složení jogurtu, ale naší preferencí je i to, aby si na něm lidé pochutnali. Odborníci ocenili, že je chuť našich bezlaktózových jogurtů téměř nerozpoznatelná od klasických fermentovaných mléčných výrobků obsahujících laktózu, což byl náš cíl, “ dodává Škoda.

Více informací o produktech mlékárny Hollandia na www.hollandia.cz

 


Společnost HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. je společností s ryze českou účastí a byla založena v polovině roku 1991. Od konce roku 2003 vyrábí HOLLANDIA v Krásném Údolí své výrobky v nových výrobních prostorách. Dynamice růstu se přizpůsobila také investice, která v letech 2017 až 2019 činí za Hollandii přibližně 150 milionů korun. První velkou investicí bylo pořízení nového plniče, a to koncem roku 2017. Denně se v Hollandii spotřebuje kolem 100 000 litrů mléka nejvyšší kvality. V roce 2015 získal jogurt Hollandia ocenění „Nejdůvěryhodnější jogurt“. Mezi další uznání patří například titul „Regionální potravina“, Superbrands 2017 či Volba spotřebitelů 2017.