Brněnské dny prevence nabídnou přednášky o snižování váhy i užívání léků

Autor: Redakce | Aktuality | 13. 4. 2023

Brněnský magistrát připravil ve spolupráci s odbornými institucemi více než desítku akcí, které ukážou, že prevence je nedílnou součástí péče o zdraví. “Je lepší nemocem předcházet než s nimi bojovat. Preventivní a screeningové programy jsou vyšetření, která vedou k včasnému záchytu onemocnění a úspěšné léčbě. Pro mě jako lékařku to opravdu nejsou pouze slova, ale denní realita. V ordinaci se setkávám se zanedbanou prevencí bohužel často,” dodala Seidlová.

Na dnešním zahájení mohou lidé s odborníky zkonzultovat svůj zdravotní stav a změřit si množství cholesterolu a hladinu cukru v krvi či množství tělesného tuku. Zjistí více o prevenci onkologických onemocnění a samovyšetření prsou a varlat, cévní mozkové příhody nebo infarktu myokardu. Rady v péči o zrak poskytnou studenti optiky, optometrie a ortoptiky.

V následujících dnech jsou pak připravené například individuální konzultace s nutričními terapeutkami na téma obezita a změna životního stylu, přednáška zabývající se možnostmi využití léčebného konopí nebo workshop o prevenci úrazů dětí či záchraně života.