„Co jíme“ se děti dozvědí v dalším díle vzdělávacího cyklu Galerie Harfa

Autor: Redakce | Zpravodaj | 13. 5. 2019

Praha, 14. května 2019 (Galerie Harfa)

Galerie Harfa spustila v březnu nový cyklus vzdělávacích pořadů pro děti nazvaný Můj lepší svět, ve kterém se zaměřuje na poznání lidského těla a prostředí, v němž žijeme. Nejbližší díl „Co jím?“ je naplánován na víkend 18. a 19. května a děti se v něm dozví spoustu zajímavostí z oblasti jídelníčku a pitného režimu. Kromě toho na ně čekají zábavné soutěže a bohaté odměny. Akce probíhá oba dny od 13 do 18 hodin a vstup na všechny stanoviště je zdarma.

První díl nového cyklu vzdělávacího pořadu Můj lepší svět proběhl letos v březnu. Na akci s názvem „Kdo jsem?“ se děti s rodiči dozvěděli podrobnosti o procesech v lidském těle, vyzkoušeli si první pomoc a změřili si tělesný tlak a tuk. Nyní na ně v rámci dílu „Co jím?“ čeká zkoumání potravin. Kde se jídlo bere? Které potraviny dostaneme od přírody už hotové a které vyžadují zpracování? Proč je důležité dodržovat pitný režim? Děti zjistí, co způsobuje, že jim některé jídlo chutná a jiné zase ne, co to jsou chuťové pohárky a čeho se celosvětově nejvíc zkonzumuje. Dále se budou zabývat zdravým jídelníčkem, co potřebuje tělo ke správnému růstu a žití, zda je možné mlsat i zdravě, proč jsou potraviny z moře tak důležité a co všechno se vyrábí z mléka. Řeč bude také o kuriózních pokrmech, jako například, že na světě existuje více než 1400 druhů jedlého hmyzu. Dotazy jim budou zodpovězeny zábavnou formou, prostřednictvím her a soutěží. Čekají na ně také dárky a odměny.

Cílem vzdělávacích akcí je prohloubit účastníkům vědomosti v oblasti lidského těla a podpořit zájem o okolní prostředí a přírodu. Do konce roku proběhnou v obchodním centru ještě další dvě části cyklu Můj lepší svět. V září se akcí „Kde žiji?“ otevře téma rozdílů života ve městě a na vesnici. Děti se dozví i o tom, jak se žije lidem na poušti nebo v pralese. Poslední díl „Zachraňme Zemi!“ proběhne v listopadu a bude se koncentrovat na naši planetu. Dětem bude vysvětleno, co to jsou klimatické změny, jak funguje příroda a jak bychom se k ní měli chovat.

O OC Galerie Harfa

Galerie Harfa v pražských Vysočanech byla otevřena 11. listopadu 2010. Již od počátku svého provozu se profiluje jako obchodní centrum nové generace. Jedním z výjimečných rysů je propojení se sousední O2 arenou, patřící mezi nejmodernější komplexy tohoto typu v Evropě. Ve 160 obchodech Galerie Harfa zákazníci nejen nakoupí, ale také žijí zábavou, sportem a módou. Střecha Galerie Harfa se od roku 2011 pyšní DinoParkem, který je jediný v Praze a do hlavního města přináší ověřený koncept zábavy a vzdělávání známý z Plzně, Ostravy a Vyškova. V zimních měsících je na střeše v provozu kluziště o rozměrech 20 × 30 m. V srpnu 2016 dokončila investiční skupina WOOD & Company akvizici administrativního a obchodního centra Galerie Harfa a stala se tak jejím novým akcionářem.