Čtyři speciální protézy a rehabilitační pobyt na Malvazinkách pro lidi po amputaci, to je výsledek charitativního závodu RUN for HELP

Autor: karelattl | Tisková zpráva, Zpravodaj | 31. 7. 2020

Praha, 25. července 2020 – I letos Rehabilitační klinika Malvazinky podpořila charitativní běžecký závod pro celou rodinu příhodně pojmenovaný RUN for HELP. Akce se uskutečnila za významné podpory MČ Prahy 7 na pražské Letné. Druhého ročníku závodu se zúčastnilo 900 sportovců, kteří se už kolem poledního začali scházet na letenské pláni. Kromě hlavního závodu na 8 km, vedlejšího na 4 km a speciálního závodu NO FOOT RUN pro osoby po amputaci si mohly zasoutěžit i děti všech věkových kategorií. Po oficiálním zahájení, kterého se zhostily zástupkyně pořadatelské organizace NO FOOT NO STRESS poslankyně Andrea Brzobohatá a fyzioterapeutka Hanka Kohoutová, čekal návštěvníky kromě série závodů také bohatý doprovodný program.

Pohybové dovednosti zejména nejmladších účastníků prověřil Honza Onder se svou dynamickou choreografií a hudební zážitek zajistila svým milým vystoupením Monika Absolonová, která se na závody dostavila se svým starším synkem Tadeášem. Svou přítomností běh podpořili i další patroni akce – Jan Čenský, Antonín Panenka, zpěvačka Dasha, Yvetta Blanarovičová a Petr Rezek. Ze světa profesionálního sportu na Letnou zavítal  také úspěšný paralympionik Jirka Ježek, který si zaběhl jak speciální závod NO FOOT RUN, tak hlavní závod na 8 kilometrů!  

“Cílem je startovné, které věnujeme na nákup protéz pro amputované lidi. Běh je určen pro celou rodinu. Mohou běžet malé děti, ale klidně také maminky s kočárkem,” říká Andrea Brzobohatá, organizátorka již druhého ročníku charitativního běhu RUN for HELP.

Nálada na Letné byla báječná a celkovou pozitivní atmosféru dokreslilo i symbolické předání dárkového poukazu na rehabilitační pobyt pro 16 osob v hodnotě 145.600 Kč, který sdružení NO FOOT NO STRESS oficiálně předala lékařská ředitelka MUDr. Soňa Musilová z Rehabilitační kliniky Malvazinky, kterou provozuje skupina VAMED MEDITERRA.

O skupině VAMED MEDITERRA  

Skupina VAMED MEDITERRA je členem nadnárodního holdingu VAMED, který je vedoucím globálním poskytovatelem celé řady služeb pro nemocnice a další zdravotnická a lázeňská zařízení ve světě. Podílí se na celé části životního procesu zařízení, od výstavby nemocnic přes celkové provozní řízení takových zařízení až po to nejpodstatnější, léčbu pacientů. Historie holdingu VAMED sahá až do roku 1982 a v současnosti působí v 95 zemích světa. 

VAMED MEDITERRA provozuje v České republice celkem devět zdravotnických zařízení a také střední zdravotnickou školu na Mělnicku. Letos slaví skupina 12 let na českém trhu. Za tu dobu získaly její jednotlivé nemocnice a kliniky řadu prestižních ocenění a certifikací, ať už za finanční stabilitu či za pozitivní hodnocení pacientů.