Globální finanční výsledky za 2. kvartál 2017: GSK navázala na růst v prvním čtvrtletí

Autor: Redakce | Zpravodaj | 26. 7. 2017

Praha, 27. července 2017

Jedna z největších farmaceutických společností na světě, britská GSK, navázala v druhém kvartále na růst z prvního čtvrtletí. Tržby tak díky 3% navýšení dosáhly hodnoty 7,3 miliard liber. Zisk na akcii činil 27,2 pence. Prioritou pro druhou polovinu roku bude pro GSK udržet tento trend a úspěšně se připravit na uvedení několika důležitých produktů na trh.

Společnost zároveň provedla důkladnou revizi produktové pipeline, jejímž cílem je dosáhnout stavu, kdy 80 % prostředků bude investováno do výzkumu a vývoje ve dvou stávajících (respirační a HIV/infekční onemocnění) a dvou potenciálních (onkologická, imunologická a zánětlivá onemocnění) prioritních oblastech.

Růst, který jsme zaznamenali v první polovině letošního roku, je signálem, že rozhodnutí v oblasti restrukturalizace a optimalizace portfolia, která společnost učinila v předcházejících obdobích, byla správná. Ve druhé polovině roku je naší prioritou tento pozitivní trend udržet a připravit se úspěšně na uvedení několika významných produktů na trh. Bude se jednat především o léčivé přípravky k léčbě respiračních onemocnění, HIV a vakcíny,“ říká Emma Boishardy, generální ředitelka české pobočky GSK.

Na celkových výsledcích společnosti se jednotlivé divize podílely následujícím způsobem: Divize Vaccines, která vyrábí očkovací látky, si připsala 5% růst tržeb, divize Consumer Healthcare, která vyrábí volně prodejné produkty pro zdravotní péči, dosáhla stejných tržeb jako v předcházejícím období. Divize Pharmaceuticals, která vyrábí léky na předpis, zaznamenala 3% růst. Celková hodnota zisku na jednu akcii činila ve druhém čtvrtletí 27,2 pence.

 


GSK je jednou z předních světových farmaceutických společností zabývající se výzkumem, vývojem, výrobou a prodejem léčivých přípravků. Hlavním posláním společnosti je zlepšit kvalitu lidského života tím, že umožní lidem být aktivnější, cítit se lépe a žít déle. Pro více informací navštivte globální webové stránky www.gsk.com nebo stránky české pobočky www.gsk.cz.

 

Kontakt

Mgr. Jakub Hofmann, MBA, Central Europe Cluster Communication Lead & Communication Manager CZ

GSK, Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4 | tel. 222 001 202 (111) | jakub.j.hofmann@gsk.com