Jak na masáž jako od profesionála?

Autor: Redakce | Zpravodaj | 10. 9. 2017

Praha, 11.9.2017 (Dr. Dudek)

Masážní olej je harmonickou součástí práce maséra a podtrhuje jeho práci. Masáže jako takové jsou velice prospěšné a zdravé pro náš organismus. Především si musíme uvědomit, že pravidelnost této příjemné aktivity je na místě, protože všichni, kdo chodí častěji na masáže, mají uvolněnější svalovou soustavu a lepší krevní oběh. Ale často není v našich silách chodit pravidelně každý týden, nejen z časových ale i finančních důvodů. Proto je vhodné vybrat si nejen dobrého maséra-profesionála a k němu alespoň jednou měsíčně dorazit, ale zároveň najít také masážní přípravek vyhovující nám samotným. Takový produkt potom můžeme využívat i k domácí péči. Výběr na českém trhu je poměrně široký. Většina z nás hledá zejména prvotřídní kvalitu a pečlivě studujeme i obsahové složky produktu.Pro ty, kteří dbají o svoji pokožku, se stává měřítkem nikoli design, ale obsah výrobku, například zda je masážní olej bez přidaných chemických látek, nebo zda obsahuje léčivé byliny, případně další biologicky aktivní látky. Bylinky už od pradávna léčily a pomáhaly na různé neduhy a nemoci. V nich obsažené blahodárné látky zaručují i dnes symbiózu mezi naším tělem a čistou přírodou.

Nejčastěji vyhledáváme masáže kvůli bolavým zádům a svalům. Ať už jde o bolest z nedostatku, nebo z přemíry pohybu a zátěže, vždy lze použít třezalkový olej např. od rodinné české firmy Dr. Dudek, který je vyroben podle tradiční receptury s důrazem na zachování co nejvyšší biologické aktivity. Třezalka tečkovaná, jejíž čerstvé květy jsou po několik lunárních cyklů v oleji vyluhovány, má při masážích ideální prokrvující účinky s rychlým nástupem už do pěti minut a trváním až dvě hodiny, což oceňují i profesionální maséři. Třezalkový olej Dr. Dudka je nezastupitelným zejména při speciální Breussově masáži. Jedná se o masáž s pomalými a jemnými tahy, která pomáhá intenzivně vyživovat ploténky, zlepšuje prokrvení a okysličení jednotlivých obratlů. Tato masážní technika uvolňuje napětí a tenzi okolo páteře a odstraňuje bolesti zad.

Třezalkový olej navíc velmi dobře zklidňuje a regeneruje podrážděnou, suchou, citlivou a popraskanou kůži, např. při nejrůznějších formách ekzémů, lupénky, ale třeba i při spálení od slunce. Protizánětlivé a hojivé účinky oleje využijeme též při péči o jizvy nebo k prevenci proleženin. Třezalkový olej přidaný do koupele dokonale uvolní napětí celého těla a pomůže nám zregenerovat organismus po náročném dni.

Pro názornější představu jak bychom měli třezalkový olej používat při masáži, jakým způsobem se vyrábí, jak prospívá našemu tělu a další zajímavosti jsou k vidění na odkazu viz níže.

 

 

 

 

Více informací na www.dr-dudek.cz