Karlovy Vary stojí o českou klientelu

Autor: Redakce | Zpravodaj | 21. 6. 2015

Lázně Karlovy Vary mají tolik přívlastků, jako žádné jiné na území bývalého Československa. Možná o nich právem prohlásit, že jsou mezinárodně nejznámější, nejnavštěvovanější, nejproslulejší a nejstarší. Svou slávu odvozují od císaře Karla IV., který je založil. Léčí se v nich zejména nemoci trávicího ústrojí, poruchy látkové přeměny a žláz s vnitřní sekrecí. Vynikající výsledky mají v léčbě diabetes. Symbolem lázní je Vřídlo, od kterého závisejí i ostatní karlovarské prameny. Prameny se používají zejména na pitné kúry. Pro město je však příznačný i bohatý kulturní a společenský život. Mnozí Češi (ale i Slováci) si myslí, že tak slavné lázně, se zahraniční klientelou, musí mít vysoké ceny a oni si je nemohou dovolit. Není to však pravda. V Karlových Varech najdete ubytovací zařízení všech cenových úrovní – od závratných až po „lidové“.  V zařízeních lázeňské společnosti Bohemia- lázně, a. s., Karlovy Vary, jsou opravdu přijatelné ceny pobytů.

 

Stále je zde i možnost, že vám pobyt ve Varech zaplatí zdravotní pojišťovna. Pokud máte tu správnou diagnózu. Jen málo lidí ví, že v EU existuje nárok na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou a to dokonce i v zahraničí. Proto by do českých lázní mohli přes pojišťovny chodit i Slováci a naopak. Vše si však třeba zajistit předem a až po absolvování léčení vznikne nárok na jeho proplacení. Třeba vyplnit žádost pojišťovny o absolvování lázeňské léčby v zahraničí, která je k dispozici v pojišťovně. Pojišťovna by pak měla žádost schválit a podle platné legislativy umožnit léčbu v jiném členském státě EU. Pojištěnec má totiž nárok na proplacení nákladů na ambulantní i ústavní péči ve výši úhrady poskytnuté doma. Pojišťovně však musí předložit žádost o proplacení a kopii propouštěcí zprávy, doklad o zaplacení lázeňské péče a fakturu rozepsanou podle jednotlivých položek.

 

I kdyby vám však pojišťovna nechtěla pobyt proplatit, zvažte pobyt jako samoplátce. Karlovy Vary nejsou jen pro nemocné. Můžete zde absolvovat i wellness pobyty, regenerační pobyty a rozmazlovat se můžete nechat i kulturou. Navštivte Mezinárodní filmový festival, nebo koncerty vážné hudby, divadelní představení, výstavy a další akce. Nejbližší Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary začne o víkendu 29. července 2015. Podobně jako po jiné roky, i tento ročník přinese cca 200 filmů.

 

Ať už přijedete na karlovarský filmový festival, nebo na léčebný, rehabilitační, nebo wellness pobyt, ubytujte se v některém ze zařízení společnosti Bohemia-lázně, a. s., kterou loni navštívilo 11 027 osob, které zde strávili 134 248 dní. Léčebné pobyty nejvíce využívali klienti z Ruska (4613), Češi (1141), dalšími byli klienti z Německa, Izraele a Kazachstánu. V segmentu samoplátců vedou Češi, Rusové, Němci, Izraelci a Kazachstánci.

 

Ředitel Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary, Jiří Sluka o tom říká: ,,Rusko-ukrajinská krize se loni podepsala na vývoji návštěvnosti v Karlových Varech. Zejména pokles ruské klientely byl patrný. Přesto, že české lázně zažívají oživení po téměř dvou chudých letech, v Karlových Varech česká klientela netvoří většinu, protože si myslí, že jsou jen pro rusky hovořící klienty. Je proto třeba oslovit domácí klientelu, která roste velmi pomalu. Jako jedny z mála v Karlových Varech máme uzavřeny smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami. Hrazeny jsou léčebné lázeňské pobyty s programem diabetologickým, rehabilitačním, onkologickým i preventivním. Jako jedny z mála lázní v rámci pobytu nabízíme 24 hodinovou lékařskou pohotovost. Slováci chodí do Karlových Varů jen poskrovnu, ale také o tuto klientelu máme zájem. Je tu jazyková a kulturní blízkost a navíc Slováci jsou milí a bezproblémoví klienti, kteří rádi objevují kouzlo procházek a výletů do blízkého okolí i vzdálenějších míst.“

 

Blízkost Karlových Varů s hranicemi se Spolkovou republikou Německo nabízí řadu výzev v oblasti cestovatelských zážitků. Mezi nejnavštěvovanější místa patří Drážďany s galerií Starých mistrů, nebo město hudebního skladatele Richarda Wagnera – Bayreuth, kde se snoubí historie s nákupy. Do těchto míst se z Karlových Varů dostanete během 2 hodin, proto jsou vhodné i na odpolední výlety. Další vyhledávaná místa jsou Praha a lázeňský trojúhelník, Český Krumlov a Mariánské Lázně se svou zpívající fontánou a možností zážitkové večeře v historických prostorách pivovarské restaurace Ve Skale. V blízkosti Karlových Varů je možnost navštívit hrad Loket, zámek Kynžvart nebo zámek Bečov s relikviářem sv. Maura. Společnost Bohemia-lázně, a. s. provozuje cestovní kancelář Kaleidoskop Travel, která se zaměřuje na jednodenní výlety či několikadenní zájezdy. Prodává i vstupenky na koncerty a to prostřednictvím portálu Infocentra Karlovy Vary www.vstupenky.karlovyvary.cz.

 

Společnost Bohemia-lázně, a. s., od prosince 2013 do listopadu 2014 do výstavby a modernizace svého balneoprovozu, investovala 45 mil. Kč (1,642 mil. Eur). K dispozici je kompletní nabídka vodoléčebných procedur a lázní, nové zázemí pro masáže, vybudovaný Kneippův chodník, nový floating (simulace beztížného stavu ve vodě na bázi Mrtvého moře) a zábalová vana Haslauer, která funguje na podobné bázi stavu beztíže. Nechybí ani nový rehabilitační bazén 12 x 5 m s obsahem vřídelní minerální vody, s protiproudem, chrličem, perličkovou masážní lavicí. Bazén je srdcem nového wellness & spa centra, kde je i saunový koutek – finská, parní sauna, infrasauna a wellness procedury – masáž bambusovými tyčkami, anticelulitidová masáž, masáž lávovými kameny, reflexní a aroma masáž. Všechny léčení jsou na bázi termální vřídelní vody a rašeliny. V nových prostorách vybudovali i solnou jeskyni. Letos společnost otevřela i nové stravovací provozy, v hlavní budově Kriváň zrekonstruovala pokoje na 2 patrech. V současné době dokončuje prostor dětské herny a připravuje celý program pro rodiny s dětmi včetně poznávacích výletů.

 

Lázeňská společnost Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary, oceněná Národní cenou kvality 2011, nabízí lázeňské léčebné pobyty (komplexní a příspěvková péče) zaměřené na léčbu trávicího traktu a pohybového ústrojí, relaxační a rekondiční pobyty. Poloha v bezprostřední blízkosti kolonád, vlastní garáže, příjemné ubytování, nové konferenční prostory, široká paleta doplňkových služeb, jsou hlavními konkurenčními výhodami společnosti. Jedinečná přitažlivost lázní spočívá v unikátních účincích karlovarské minerální vody. S její pomocí léčí onemocnění zažívacího traktu i pohybového ústrojí. Léčebné lázeňské pobyty probíhají v sanatoriu Kriváň a hotelích Slovan a Concordia, které jsou umístěny v blízkosti kolonád. Všechny kúry jsou poskytovány v nově vybaveném balneoprovozu s více než 45 druhy procedur.

 

Více na: www.bohemia-lazne.cz