Nosní spreje Vincentka přinášejí úlevu při jakékoli rýmě a to i batolatům

Autor: Redakce | Zpravodaj | 10. 2. 2016

Jak aplikovat Vincentku? Nejlépe nosním sprejem

 

Vincentka je přírodní léčivá minerální voda vyvěrající v Lázních Luhačovice, s vysokým obsahem fluoridů a kyseliny borité. Dostupná je návštěvníkům Lázní Luhačovice při původním prameni Vincentka a lahvovaná pochází z pramene Nová Vincentka. Těší se mimořádné oblibě, když jsou její účinky již po staletí využívané při léčebných kúrách přímo v Luhačovicích, ale i v jiných léčebných zařízeních a v domácnostech. Balená Vincentka se prodává standardně v lahvích s objemem 0,7 l a 0,3 l. Mimořádně oblíbené jsou i nosní sprejové aplikátory – produkty distribuovány jako VINCENTKA NOSNÍ SPREJ STANDARD a VINCENTKA NOSNÍ SPREJ JUNIOR 0+.

 

Ředitel společnosti Vincentka, a. s., Jan Šumšal k tomu říká: „Obliba nosních sprejů vyplývá především ze snadné aplikace Vincentky do nosních dutin jejich prostřednictvím. Zásadní rozdíl mezi nosním sprejem standard a junior spočívá v tom, že junior je určen pro novorozence a malé děti. Oproti standardnímu provedení se liší poloviční dávkou, nižším tlakem rozprašovače a užším koncem aplikátoru. Náplň je stejná a může se po jejím minutí doplňovat z velkého balení Vincentky s objemem 0,7 l. Vincentka je 100% přírodní produkt. Pomáhá udržovat fyziologickou čistící schopnost nosní sliznice (funkci řasinkového epitelu), umožňuje optimální fungování tzv. slizniční imunity jako primární obrany před infekcí. Používá se pro zvlhčení sliznice celé nosní dutiny a nosohltanu především při pobytu v prostředí s nízkou relativní vlhkostí vzduchu, v prostorách vytápěných ústředním topením a prostředí znečištěném zejména prachovými částicemi.“

 

Dále upozorňuje na to, že Vincentka celkovým složením hypotonické kyselky s obsahem jodidů příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence chronických bakteriálních infekcí horních cest dýchacích, chronické rhinitidy, sinusitidy a chronické polypózní nasopharyngitidy. U dětí preventivně působí proti rozvoji recidivující tracheobronchitidy a rhinitidy.

 

„Aplikace přípravku je vhodná i po stavech nosních operací. Doporučuje se též proti vzniku suchých zánětů nosní sliznice a k prevenci jejích recidiv. Četnost ani délka užívání není omezena. Na www.vincentka.cz je možno zdarma si objednat i ústní aplikátor,“ dodává J. Šumšal.

 

Upozorňuje i na to, že vysoký obsah minerálních solí v nosním spreji může způsobit usazování krystalků solí na dně lékovky, které však nesnižují kvalitu obsahu. Tyto krystalky mohou způsobit ucpání mechanismu rozprašovače (aplikátoru). V tomto případě výrobce doporučuje odšroubovat aplikátor ze skleničky a ponořit sací hadičku do sklenice s teplou vodou. Několik stlačení a nasání vody stačí k pročištění aplikátoru.

 

Vincentka nosní sprej pomáhá i při pylových alergiích, když pomáhá udržovat fyziologickou čistící schopnost nosní sliznice, umožňuje optimální fungování tzv. slizniční imunity. Je doporučována lékaři alergology pro zvládání potíží při pylových a prachových alergiích. Používání nosního spreje Vincentka není omezeno časově ani četností použití za den. Sprej je možno doplnit Vincentkou z originálního balení 0,7 l. Sprej pomáhá i po operaci nosní sliznice a nosní přepážky. Vzhledem k tomu, že v náplni nosního spreje je čistá minerální voda Vincentka z přírodního léčivého zdroje bez jakékoliv příměsi, není použití nosního spreje omezeno. Je to velmi vhodný přírodní prostředek i pro těhotné ženy, protože příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence a pomáhá zvládat pocit vysušené nosní sliznice během těhotenství. Vincentku nosní sprej je možné použít i u kojenců, ale při aplikaci je zapotřebí velké opatrnosti z důvodu poranění dítěte. Nejlépe je použít sprej tak, aby se nezasouval do nosní dírky, ale použil se v těsné blízkosti.

 

Vincentka se distribuuje v lahvích prakticky beze změny – s výjimkou odfiltrování železa, které by jinak způsobovalo zakalení balené vody. Vincentka v lahvích má dvouletou záruku a při správném skladování bez přístupu světla se její účinky ani po letech nesnižují.

 

Vincentka Nasalis je určena na proplachování nosních dutin a nosohltanu, používá se při předoperační přípravě. Dalším přípravkem s Vincentkou je sirup s obsahem jitrocele a mateřídoušky. Pastilky Vincentka jsou vynikajícím zdrojem minerálních solí a také pozitivně působí na ústní dutinu a hlasivky. Minerální voda Vincentka je také součástí několika kosmetických přípravků. Hydratační krém a zubní pasta přinášejí pozitivní účinky i při péči o pokožku nebo chrup.

 

 

Více informací je na www.vincentka.cz