Novým generálním ředitelem společnosti Alzheimercentrum je Marek Cita

Autor: Redakce | Zpravodaj | 13. 5. 2019

Praha, 14. květen 2019 (Alzheimercentrum) – Ing. Marek Cita (40) se stává novým generálním ředitelem společnosti Alzheimercentrum, která provozuje síť specializovaných zdravotnických zařízení po celé České republice a na Slovensku. 

Se zdravotnictvím má Marek Cita bohaté zkušenosti. Posledních 9 let se podílel na rozvoji lékárenské péče v Čechách a na Slovensku, a to především v pozici provozního ředitele slovenské sítě lékáren Dr.Max, která čítá více než 300 lékáren. Spoluzodpovídal za rozvoj značky na Slovensku a na zefektivňování a zkvalitňování procesů sítě lékáren Dr.Max SK, podílel se rovněž na budování vztahů napříč lékárenským odvětvím a zavádění vybraných celorepublikových projektů řízených ministerstvem zdravotnictví.

Cita má zkušenosti rovněž s FMG sektorem, kde dříve působil na různých manažerských pozicích ve společnosti Tesco.

Ve společnosti Alzheimercentrum bude mít Marek Cita na starost celkový rozvoj firmy a naplňování vize a strategie společnosti Alzheimercentrum, stejně jako rozvoj nových center.

Skupina Alzheimercentrum provozuje celkem 13 zařízení, specializujících se na komplexní nadstandardní péči o seniory a dlouhodobě nemocné. Díky dlouholetým zkušenostem patří ke špičce především v oboru péče o pacienty s různými formami demence se zvláštním důrazem na Alzheimerovu chorobu. Cílem skupiny Alzheimercentrum je poskytovat dlouhodobě nemocným seniorům kvalitní péči v závislosti na jejich potřebách v průběhu celého dne, která přispěje k prodloužení jejich soběstačnosti a udržení aktivního života. V současnosti skupina Alzheimercentrum provozuje 12 zařízení v Česku a jedno na Slovensku v Piešťanech.