Rodiče objevují kouzlo golfových kurzů pro děti, naučí se zodpovědnosti, fair play a úctě k přírodě

Autor: Redakce | Zpravodaj | 12. 10. 2016

13. 10. 2016 – Naučit dítě fair play a komunikaci v týmu, odhalit v něm budoucího šampiona nebo prostě jen zamezit přílišnému sezení u počítače – důvodů, proč rodiče vedou děti ke sportu, může být řada. Najít ale ten správný sport nemusí být vůbec jednoduché. Trendem poslední doby je učit děti odmalička hrát golf.

 

„O golfu koluje v Česku stále řada předsudků. Například není pravda, že je to sport jen pro bohaté podnikatele. Naopak na golfu potkáte společenství nejrůznějších lidí a čím dál častěji i rodiny s dětmi. Stejně tak úplně neplatí, že golf je zcela individuální sport, na který když své dítě přihlásíte, nenaučí se komunikaci ve skupině. Přitom právě tréninky dětí probíhají v týmech, děti se střídají při ranách, vzájemně se doplňují a učí se spolupracovat,“ vysvětlil Tomáš Zach, manažer obchodu s golfovým vybavením all4GOLF.

 

Při golfu se děti naučí i mnoho dalších dovedností důležitých pro budoucí život. Kromě hry samotné je totiž při tomto sportu zásadní dodržovat pravidla etikety. Ta se netýká pouze předepsaného oblečení, ale zahrnuje v sobě i bezpečnost a péči o hřiště, které je třeba uklízet a udržovat v dobrém stavu. Děti se tak nejen pohybují venku, ale naučí se okolní přírodu skutečně vnímat a starat se o ni. „Golf také učí fair play, trpělivosti a zodpovědnosti sama za sebe, chyby ve hře totiž není možné svést na někoho jiného, jak se to často děje při klasických týmových sportech,“ uvedl Tomáš Zach.

 

Golfové kurzy jsou určeny už pro předškolní věk, než ale rodiče zakoupí první hole, je třeba zvážit všechna pro a proti. „Golf můžou hrát děti od čtyř let. Začít naplno trénovat bývá ideální kolem dvanácti. V tomto věku už mají děti vyvinutý pohybový aparát, a je tak menší riziko, že golf bude mít neblahý vliv na jejich růst. Také už dokážou odhadnout, jaký druh sportu je bude skutečně bavit,“ upozornil Tomáš Zach.

 

Pokud se ale rodiče nakonec rozhodnou děti na golf přihlásit, měli by zodpovědně vybrat také jejich vybavení. „Občas se setkáváme s tím, že rodiče vybírají dětem hole s požadavkem, aby jim vydržely co nejdéle. Přitom děti rostou a stále se vyvíjejí, a je tedy nutné jim v každém okamžiku dopřát hole, které jsou pro ně skutečně vhodné. Je dobré se o tom radit s odborníky, kteří dětské hře rozumějí,“ řekl Tomáš Zach a dodal, že v all4GOLF poskytují zdarma kompletní poradenský golfový servis včetně pravidelných tréninkových akademií.

 

Golf navíc představuje ideální sport, který si mohou zahrát rodiče spolu s dětmi, aniž by se kdokoli musel přizpůsobovat výkonu ostatních. „Golf skutečně může hrát kdokoli s kýmkoli, nezáleží na věku, pohlaví ani výkonnosti. Profesionál se na hřišti může sejít s naprostým začátečníkem a oba si hru užijí stejně. To se u jiných sportů nestává,“ doplnil Tomáš Zach.

 


 

Kontakt:

Petra Hanušková

E: hanuskova@n4c.cz

Mobil: +420 602 808 887

O společnosti all4GOLF

Firma all4GOLF poskytuje vše, co hráčky i hráči golfu potřebují, včetně komplexní péče o zákazníky. Služby začínají už tím, že se absolutní začátečníci mohou s golfem zdarma seznámit. Všem, kdo před srovnáváním slev různých obchodů upřednostňují profesionální poradenství při výběru oblečení, vozíků a míčů nebo fitting golfových holí, se tým all4GOLF dokáže věnovat nejen v prodejně, ale i na tréninkových plochách.

www.all4GOLF.cz