Skutečný příběh plný bolesti, strachu, vzdoru a odhodlání

Autor: Redakce | Zpravodaj | 16. 11. 2018

Praha, 17. listopad 2018 (Hana Hindráková)

Spisovatelka Hana Hindráková, která v minulém roce vydala velice napínavou knihu „Smrtící byznys“ o falešných lécích, přináší nový silný příběh z afrického prostředí, tentokrát zcela skutečný. „Nezlomný“ právě vychází v nakladatelství Alpress.

Kniha vypráví příběh Josepha „Njora“ Njorogeho, který byl v sedmi letech donucen opustit matku, protože byla závislá na alkoholu, týrala ho a místo jídla mu dávala pivo.

Joseph se tak stal dítětem ulice. Začal žebrat, ale brzy mu nezbylo nic jiného než krást. Dostal se do dětského gangu, kde zažil znásilnění i lynčování.

Zákon ulice ho poznamenal natolik, že je pro něj těžké dostat se z úplného dna, i když se objeví někdo, kdo mu podá pomocnou ruku.

S Josephem Njorogem se spisovatelka seznámila minulý rok prostřednictvím internetu, když se snažila získat detailní informace k problematice keňských dětí ulice.

„Joseph působil jako ředitel centra pro děti ulice a byl velmi nápomocný. Vyplnil mi s dětmi na ulici dotazníky, abych měla co nejpřesnější informace k vytváření charakterů postav,“ říká autorka.

Když Hana Hindráková v lednu letošního roku navštívila po šesté Keňu, setkala se osobně i s Josephem Njorogem.

„Jakmile mi odvyprávěl svůj příběh, hned jsem věděla, že ho chci napsat. Joseph je skvělý člověk, který si prošel něčím, co si vůbec nedovedeme představit a přesto mu zůstal pozitivní náhled na život,“ pokračuje Hana Hindráková.

www.hindrakova.cz