Úsměv bez kovových drátků s inovativními keramickými rovnátky

Autor: Redakce | Zpravodaj | 26. 5. 2019

Praha, 27. květen 2019 (3M) – Technologická společnost 3M představila nový systém rovnátek Clarity™ Ultra, který v sobě spojuje smysl pro estetiku a vědu zároveň. Pro dokonalý úsměv už není třeba držet zuby v železech, jako tomu bylo dlouhou dobu předtím. Keramická samoligující rovnátka jsou téměř neviditelná, proto nikdo nepozná, že je jejich nositel má.

Pro technologickou společnost 3M patří věda a technologické inovace mezi základní firemní hodnoty. To se projevilo i při vývoji nových estetických zámků, které představují efektivní řešení pro ortodontickou léčbu. „Požadavky na estetickou stránku léčby se s postupem času zvyšují, a tak jsme hledali způsob, jak zajistit pacientům zářivý úsměv nejen po ukončení léčby, ale už v jejím průběhu,“ říká MVDr. Michael Stiksa ze 3M.

Rovnátka jsou vyrobena z high-tech průsvitné keramiky, která přirozeně splývá se zuby. Zámky navíc nejsou náchylné k zabarvení, proto vypadají dobře od začátku léčby až do samého konce. Častým problémem klasických kovových rovnátek je větší velikost, která může způsobit diskomfort a někdy i drobná poranění uvnitř ústní dutiny. Clarity Ultra díky tomu, že jsou menší a nižší a mají zaoblené hrany, tak toto riziko téměř eliminují. MUDr. Jana Oulická přidává výčet pozitiv, která jsou pro ni v případě zámku Clarity Ultra důležitá: „Snadno se lepí na zuby a dokonale drží, pacientům tak odpadají akutní návštěvy. Dále jsou velice komfortní v ústech, protože jsou velice ploché, a za třetí, pacienti je milují pro jejich dokonalou estetiku. Zuby díky nim vypadají bělejší ihned po nasazení rovnátka, a to každého mile překvapí!“

Estetika je důležitá pro pohodu pacienta, pro samotnou korekci zubů je ale rozhodující technologie. Zámky Clarity Ultra jsou tzv. samoligující. Co to znamená? Zámky pracují bez gumiček (ligatur), které jsou běžnou součástí většiny kovových zámků, aby je držely na svém místě. Zámky Clarity Ultra namísto toho využívají technologie malých posuvných dvířek, které drží drát na svém místě. „Na rozdíl od jiných typů zámků mají dvířka přes celou délku drážky a lépe se s nimi dokončuje detailní pozice zubů. Poslední drobnost, která mě potěšila, je zvukový klik po uzavření zámku. To mě ujistí, že je zámek správně zajištěn,” dodává MUDr. Oulická. 

Zámky Clarity Ultra, stejně jako běžná kovová rovnátka, se nosí na pevně danou dobu, bez přerušování. Léčí tudíž neustále a tedy efektivněji.

Doba, kdy se lidé za nošení rovnátek styděli, je už dávno za námi. Ortodontická léčba je čím dál tím rozšířenější formou řešení estetických i zdravotních komplikací spojených s nerovností skusu a samoligující zámky Clarity Ultra od 3M nabízí pokrokové řešení na míru, které vítají jak pacienti, tak lékaři.


 

5 výhod nového typu keramických samoligujících rovnátek:

  • Jsou méně vidět – místo kovového zámku je keramická destička, která se zubem lépe splyne
  • Nežloutnou – keramické zámky odolávají zabarvení
  • Nepřekáží – keramické zámky jsou malé, mají hladký povrch a zaoblené hrany
  • Lépe se čistí – gumičky u klasických zámků znesnadňují udržování hygieny
  • Šetří čas – jejich nasazení a výměna drátů je daleko rychlejší, pacient tak v křesle stráví méně času

 

 

Další informace:

www.3M.cz/ClarityUltra

https://www.youtube.com/watch?v=i4N1nnyEH3I

 

 

O společnosti 3M

3M je přední globální technologická společnost se sídlem v St. Paul v USA. Již déle než 100 let vyvíjí inovativní výrobky a řešení pro průmysl, energetiku a telekomunikace, bezpečnost a zabezpečení, zdravotnictví, kancelář a domácnost. Diversifikované portfolio 3M zahrnuje přes 50 tisíc výrobků. Všechny výrobky spojuje jedna vlastnost – v daném odvětví představují inovativní řešení, které kromě důmyslnosti a efektivity podporuje udržitelnost, bezpečnost a zdraví lidí. Výrobky 3M se nabízí například pod značkami Scotch®, Post-it®, 3M™ Spofaplast®, FUTURO™, VHB™, Dual Lock™, Scotch-Brite™, Trizact™, Cubitron™, Bumpon™, 3M™ Novec™, Dyneon™, Thinsulate™, Ceradyne®, Peltor™, Speedglas™ a dalšími.

3M Česko, spol. s r.o. působí jako výhradní zastoupení 3M Company na českém trhu. Řadí se mezi nejvýznamnější partnery českého průmyslu, zdravotnictví, školství a vědy. V každé oblasti činnosti 3M navazuje na 100 let v oblasti inovací. V Praze má vlastní Inovační centrum 3M (Application Development Lab / ADL) pro vývoj a testování zákaznických aplikací. Více informací o společnosti 3M a jejím nasazení pro inovace je k dispozici na portálech 3M.cz. Pro další informace ze světa 3M se přihlaste k odběru novinek.