V České republice je téměř sto porodnic. Do pětice nejžádanějších patří Bulovka

Autor: Redakce | Zpravodaj | 13. 6. 2013

Porodnice v nemocnici na Bulovce se těší rostoucí oblibě mezi rodičkami. Svědčí o tom ohodnocení v průzkumu nejoblíbenějšího ženského portálu na českém internetu, kde se zařadila mezi pět nejžádanějších běžných porodnic v České republice!

„Je to mimořádné ocenění, a velmi si toho vážíme. Je to pro nás ale také mimořádná výzva, abychom se mezi těmi nejlepšími udrželi i dál,“ prohlásil primář Gynekologicko-porodnické kliniky Nemocnice Na Bulovce MUDr. Borek Sehnal a dodal: „Toho dosáhneme jediným možným způsobem a to, aby i nadále naším cílem byla co nejkvalitnější péče o rodičky a jejich spokojenost. Nyní se to odráží v ocenění naší porodnice.“

V České republice je v současnosti 96 porodnic. V kategorii „běžných“ se do pětice nejžádanějších vedle Nemocnice Na Bulovce dostaly ještě Thomayerova nemocnice Praha, Pardubické krajské nemocnice, Nemocnice Havlíčkův Brod a Nemocnice Milosrdných bratří Brno. V kategorii „specializovaných“ porodnic se v první pětici umístily: Fakultní nemocnice Brno, Ústav pro péči o matku a dítě, Praha-Podolí, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, Fakultní nemocnice Motol a Fakultní nemocnice Plzeň.

Porodnice v Nemocnici Na Bulovce patří dlouhodobě k velmi vytíženým. V roce 2011 se v ní narodilo 2390 dětí, za prvních pět měsíců letošního roku je to už 803 novorozenců. První letošní dítě, narozené v Nemocnici Na Bulovce, byl kluk a jmenuje se Tadeáš (viz. foto). Narodil se 1. ledna v 01:43, vážil 3040 gramů a měřil 47 cm. U porodu byl celou dobu přítomen i otec. Kromě Tadeáše se v Nemocnici Na Bulovce první letošní den narodila ještě dvojčátka, také kluci.

Další informace na http://bulovka.cz/gynekologie/porodni-sal

Postřehy i názory maminek lze najít na webové stránce www.emimino.cz. Nabízíme příspěvek „Evíka3“ ze 4. prosince loňského roku:
„Rodila jsem na Bulovce před třemi týdny. Poradna byla naprosto skvělá, sestřička příjemná a paní doktorka Mikysková byla nejlepší. Když se jí něco nezdálo, hned mě poslala na ultrazvuk, byla pečlivá a vše mi vysvětlila i ohledně porodu.
V den porodu (rodila jsem císařským řezem) začal klasickou předoperační přípravou. Nejdřív jsem byla na monitoru, pak mi dali různé injekce, košilku a šla jsem sama na sál. Neměla jsem celkovou anestezii, ale epidurál. Jelikož to byl můj druhý císař, tak jsem mohla porovnávat. První porod byl v celkové anestezii a musím říct, že byl na 100% lepší. Tento při epidurálu měl výhodu tu, že jsem hned viděla svého syna, ale jinak celkový dojem hrůza. Cítila jsem takový tlak, jak ho vytahují z břicha. Personál a pan doktor, který mě rodil, byl skvělý. Nemocnici mohu jen doporučit.“

Martin Šalek

tiskový mluvčí
martin.salek@bulovka.cz
602 316 908