V Petrohradě nabízí reklama zdarma kastraci záletných mužů

Autor: Redakce | Zpravodaj | 1. 6. 2019

Petrohrad (Rusko) 2. června (ČTK) – Úřady druhého největšího ruského města Petrohradu se zabývají stížnostmi na reklamní panel jisté místní veterinární kliniky, která nabízí zdarma kastraci nevěrných mužů. Oznámila to agentura RIA Novosti. Kastrace zvířat zdarma není, v případě kocourů přijde na tisíc rublů (asi 350 korun), koček na 2500.

Reklamní kampaní, zjevně míněnou žertem, se podle ruské agentury bude zabývat petrohradská radnice, místní kancelář asociace reklamních agentur a dokonce prý i antimonopolní úřad. Podle stěžovatelů je reklama urážlivá, nevhodná a diskriminační. Vyzývá k násilnostem, ohrožuje základní hodnoty manželství a podkopává důvěru mezi lidmi.

Pracovníci kliniky v rozhovoru s ruskými novináři potvrdili, že reklama je jejich. Rozdíl v ceně služby pro kocoury a kočky je dán fyziologickými odlišnostmi, uvedli. Odmítli ale prozradit, zda se už přihlásil nějaký zájemce o bezplatný zákrok.

Tolerantnější než stěžovatelé jsou obyvatelé města, ukázala webová anketa serveru Rudis. Reklamu většina Petrohraďanů považuje za neškodnou.

jas ngl